Vi hadde en rolig start på dagen. De første timene ble tilbrakt i og ved svømmebassenget, med kald drikke og lektyre i form av medbrakt bok og US weekly. Det er også et svært komfortabelt oppvarmet boblebad ved siden av bassenget. Det passet fint med litt avslapning efter en intens uke.

På eftermiddagen kjørte vi scenic Pacific Highway ned til Seaport Village. Det er en samling av butikker og restauranter i form av små hus og formklipte trær helt nede ved bryggene. Noe av det første vi merket oss var en øl-butikk, en hatte-spesialist og et stort cigar-utsalg. Jeg gikk naturligvis rett til cigarbutikken og brukte opp det jeg hadde på meg av kontanter der. Camilla kjøpte en velduftende honning-sigar. De fleste offentlige steder er røkfrie i California, så vi venter antakelig med å nyte cigarene til vi kommer hjem.

En artig kuriositet var The Little Viking – Scandinavian Gift Shop. Der kunne man kjøpe ekte norske og svenske ting, slik som skilt med ”uff da” på, tallerkener med ”vær så god” skrevet på, heklede brikker til dekorasjonsformål m.m. Vi forsøkte først å unngå butikken, men nysgjerrigheten dro oss inn. Vi lot være å si noe der inne, for å late som vi var selvsagte amerikanske turister. Litt moro må man ha.

I nærheten av souvenir-butikken så vi en mann stående i parken med en hel del papegøyer og parakitter på vagler. Han lot turister ta bilde av hverandre med en eller flere fugler på seg. Camilla fikk to store papegøyer på armen, mens de ble matet med nøtter.  Det viste seg at papegøyene var reddet fra eiere som ikke klarte å ta vare på dem. Disse papegøyene var 20 år gamle og vel vant med mennesker. Mannen hadde på smart vis funnet sin egen måte å finansiere fugleholdet sitt på.

Restaurantene lå naturligvis tett langs bryggekanten. Spesielt sjømat var godt representert. Imidlertid hadde vi andre middagsplaner for kvelden, så vi nøyde oss med en Ben & Jerry is. Utvalget var stort. Jeg gikk for en trippel caramel mens Camilla prøvde seg på whirl peace; en blanding av mye godsaker som karamel, sjokoladebiter og fudge.

Ved solnedgang kjørte vi inn til down town og Gas Light Quarter igjen. Det var på høy tid å spise på ett av de mange sushi-stedene i byen. Sushi Itto skuffet ikke. Fisken var ferskere enn vi er vant til fra Oslo og vi fikk også smake noen nye biter. Grønn te hører naturlig med til sushi. Camilla fikk varm saké. Fisken var mer eksotisk enn vi hadde trodd; importert fra Japan, mens saken var mindre eksotisk; produsert i Napa Valley, California.

Reklamer