Anaheim er en by i Orange County med ca.350 000 innbyggere. Det er lenge siden området vokste sammen med Los Angeles, så det kan ses på som den sørligste delen av LA. Her finner man blant annet Disneyland, Knott’s Berry Farm (fornøyelsespark) og The Mighty Ducks (hockey-lag).

Camilla møtte Freida på nettet for elleve år siden da hun fant en multimediaskole som var stiftet av henne selv, hvor både de og skolen delte samme navn (Wolden). De fikk god kontakt med hverandre, men mistet e-mailadressene ved noen omorganiseringer. I fjor ble kontaktet gjenopptatt og Freida ble invitert til bryllupet. Som gave får vi en ferdig redigert video av seremonien og festen efterpå.

Anaheim er kun 1.5 timers kjøring fra San Diego. Vi benyttet anledningen til å kjøre innom Oceanside på vei dit. Oceanside var en helt grei, liten by. Intet spesielt å se de minuttene vi cruiset rundt. Imidlertid føltes det som om å komme hjem da vi kjørte inn i Orange County på syv felts vei. Anaheim så flott ut med palmer plantet tett i tett og lange rekker med blomster langs gangstiene.

Cheese Cake Factory befant seg like nedenfor motellet vårt. Det passet ypperlig da vi opprinnelig hadde planer om å spise der i San Diego, men ikke rakk det. Ut ifra navnet antok vi at spisestedet ville være en vanlig café med litt større utvalg av ostekaker enn normalt. Imidlertid var det en ”upscale” restaurant som serverte både frokost, lunch og middag i tillegg til et rikt utvalg av ostekaker. Vi endte opp med en av de beste lunchene vi noen gang har spist, og hadde ikke mulighet til å tvinge i oss noen dessert efterpå.

Efter et par timers rekonvalesens på motellrommet kom Freida for å treffe oss. Hennes mann, Gene, var dessverre ikke helt i form så vi fikk klare oss uten ham. Jeg gav Freida nøklene til Mustangen, slik at hun kunne kjøre oss rundt og fortelle om Anaheim og skolen hun startet. Det ble en rundtur vi aldri hadde fått til alene.

I tillegg ville hun vise oss litt av Disneyland. Vi dro til Down Town Disneyland, et sted som selvfølgelig er minst like stort som andre down towns. Både spesialbutikker og vanlige franchises var godt representert. Vi fikk oss kaffe, parfyme og en bok om amerikanske muskelbiler. På det største hotellet i området satt vi oss i dype skinnstoler, omgitt av masse treverk. Området utenfor var dekorert med grantrær. Dette minnet mistenkelig om både Norge og The Great Northern Hotel i Twin Peaks.

Freida hadde litt av en livshistorie å fortelle. Hun spanderte middag på oss i en liten italiensk restaurant like i nærheten av hjemmet sitt. Der drakk vi Chianti og lyttet fascinert til hennes historie. Senere dro vi til et sted jeg har savnet i 6 år; Krispy Kreme. De har spesialisert seg på donuts, og serverer sådanne helt ferske i titalls forskjellige utgaver. Dette er donuts slik de er ment å være; de smelter i munnen samtidig som de gir et realt sukkersjokk.

Den perfekte avslutningen på kvelden var da Disneyland hadde sitt fyrverkeri. De elsker å avslutte med et smell, noe som passet ypperlig. Det fargerike fyrverkeriet kom opp i alle muige farger og kombinasjoner, og tok av så også bilalarmer gikk av.

Det var litt trist å ta farvel med Freida da natten nærmet seg, men turen må gå videre.

Reklamer