Vi likte Santa Monica Beach så godt at vi bestemte oss for å dra dit igjen på dagtid. Denne gangen var det skyfritt og god sikt. Vi leide oss sykler for en time, slik at vi også kunne få sett Venice Beach (like nedenfor Santa Monica Beach). Langs stranden er det en egen vei for syklister, med to filer. Fotgjengere har også sin egen vei. Dette gjør det uproblematisk å bevege seg rundt på to hjul.

Santa Monica Beach er den pene, turistvennlige delen av stranden. Venice Beach er full av freaks, tatoveringssjapper, skateboard-butikker og ymse boder. Sistnevnte var naturligvis det morsomste stedet å oppolde seg. Timen med sykkel forsvant raskt. Vi returnerte syklene ved Santa Monica Pier og ankom Bubba Gump Shrimp Company med store forhåpninger.

De som har sett Forrest Gump husker antakelig forretningsideen: «shrimp is the fruit of the sea. You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Dey’s uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo, pan fried, deep fried, stir-fried, there’s pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich. Th-that’s about it.»

Dessverre kom det et strømbrudd av alle ting et kvarter før vi skulle spise. Vi vandret hungrige rundt på piren i påvente av at strømmen skulle komme tilbake. Muscle Beach ligger rett ved siden av, så det ble mulighet for chins og dips før mat. Omsider så vi at det ble liv i pariser-hjulet igjen. Imidlertid ville ikke restauranten slippe inn nye gjester før de hadde fått ”all details together”. Til slutt gadd vi ikke mer, og spaserte videre til Ocean Seafood.

Vi har bestemt oss for å spise minst ett gourmet-måltid i USA. Restauranten levde opp til forventningene. Camilla spiste en type flatfisk, mens jeg gikk for en medium rare tunfisk. For første gang på turen ble vi faktisk servert passe store porsjoner. Smaksrikdommen og kompleksiteten var stor, og hvitvinen fra Oregon passet perfekt til. Til dessert ble det en Santa Monica Iced Tea til Camilla og en Rolls Royce Margarita til meg.

Reklamer