Før vi kunne begi oss ut på Pacific Highway One var det på høy tid med en klesvask. I USA er det mange som tar med seg skittentøyet til nærmeste vaskeri. Over halvparten av befolkningen i Santa Maria er av sør-amerikansk opprinnelse. I vaskeriet vi benyttet var mesteparten av informasjonen på spansk. Alt lå til rette for at man skulle kunne tilbringe en time eller to der: Mange sitteplasser, toaletter, automater med snacks og brus og flatskjerm som viste spanske såpeoperaer.

Vi ladet opp med et måltid på Taco Bell efter klesvask og før kjøreturen. Camilla har lengtet tilbake til maten derfra i 14 år, så det var på høy tid vi stakk innom.

Highway One nord for San Luis Obispo klamrer seg til fjellsidene. Selve veien bringer faktisk tankene til norske vestlandsveier. Det blir sterk og uvanlig kost for amerikanere som er vant til å kjøre rett frem. Vi havnet flere ganger bak biler som bremset i samtlige svinger, uavhengig av hvor sakte de kjørte eller om bakkene førte oss oppover eller nedover.

Utsikten var uvirkelig, og vi opplevde det begge som å se film på et lerret fremfor å være en del av det selv. Når vi kom opp i høyden kjørte vi igjennom skyer av fukt fra havet. Nord for Malibu er det bare unntaksvis fine sandstrender. Isteden møtes Stillehavet av bratte fjellskrenter. Med taket på bilen nede kjente vi duftene av grantrærne og hørte fuglekvitter når vi kom i mer skoglige omgivelser.

Efter fem timer med mange sanseinntrykk kom vi frem til Monterey. De siste milene var det slutt på varmt og komfortabelt vær. Temperaturen sank til ti grader, uten at jeg hadde vilje til å kle på meg av den grunn. Man er da i California. Byen er svært liten, med i overkant av 30 000 innbyggere. Til gjengjeld er den pen, ryddig og oversiktlig.

Vi kom frem på kveldstid, så vi kjørte direkte til Fisherman’s Wharf, det vil si til havnen. Der ble det middag på en sushi- og steak-restaurant. Grønn te, saké, sushi og sashimi stod på menyen. Det ble en forholdsvis tidlig avslutning på aftenen, da vi skulle dra videre til Fresno tidligst mulig neste morgen.

Reklamer